• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Deze cursus bestaat uit de Basiscursus Opruimstappenplan en de Uitbreiding, dé meest volledige en motiverende opruimcursus:

 • 4,5u motiverende video’s
 • >20 verschillende onderwerpen
 • levenslang toegang
 • inclusief forum voor al je vragen

 

Neem een kijkje naar de lessentabel voor de inhoud van de cursus.

Aan de slag enkel met de opruimplannen, zonder de motiverende filmpjes? Dat kan hier: OPRUIMPLANNEN

 

Cursusoverzicht

Voor je begint – Basiscursus 00:03:00
STAP 1 – Wat wil je aanpakken en waarom? 00:06:00
STAP 2 – Hoe en waar begin je met opruimen? 00:09:00
STAP 3 – Hoe kies ik wat blijft en wat weg mag? 00:09:00
3.1. Hoe doe ik afstand van herinneringen en spullen met emotionele waarde? 00:12:00
3.2 Hoe kan ik iets wegdoen dat ik ooit misschien nog nodig heb? 00:10:00
3.3 Hoe doe ik iets weg dat toch wat geld heeft gekost? Gratis 00:09:00
3.4 Hoe doe ik afstand van spullen die ik gekregen heb? (cadeautjes – kaartjes) 00:09:00
STAP 4 – Wat is een goed opbergsysteem? 00:25:00
STAP 5 – Hoe hou ik het opgeruimd? 00:15:00
Opruimen, zó doe je dat: 2 praktijkvoorbeelden. 00:09:00
Hoe krijg ik rust in mijn hoofd? 00:04:00
Voor je begint – Uitbreidingscursus Gratis 00:02:00
Waar kan ik met mijn spullen terecht? 00:25:00
Ik heb geen tijd om op te ruimen. 00:06:00
Hoe krijg ik anderen aan het opruimen? 00:15:00
Hoe zet ik mezelf aan het opruimen? (uitstelgedrag) 00:11:00
Mijn perfectionisme houdt me tegen. 00:07:00
Het favoriete opbergmateriaal van Nele Colle. 00:42:00
Hoe ga ik om met al die info en to do’s? 00:22:00
Kleren vouwen om verticaal op te bergen: zó doe je dat?​ 00:12:00
Tot slot 00:05:00

Reviews

4.9

4.9
14 beoordelingen
 • 5 Sterren12
 • 4 Sterren2
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Basiscursus + uitbreiding

  5

  Dit is een cursus die ik iedereen kan aanraden. De uitleg is heel duidelijk en praktijkgericht. Bij het zien van de video’s krijg je gewoon zin om op te ruimen. Ook is het handig dat er ondertiteling is en ook telkens een samenvatting beschikbaar is. Het werkboek is een handig werkinstrument

 2. Aanrader!

  5

  Ik ken Nele al een tijdje, van toen ze haar boek in 2018 kwam voorstellen in (hoe toepasselijk) de plaatselijke Weggeefwinkel. Een aantal inzichten uit het boek heb ik toen meteen toegepast, maar een aantal andere bleven zweven wegens “geen tijd” of “dat komt wel als ons huis verbouwd is”. Helaas en gelukkig heeft corona lelijk huisgehouden in mijn professionele en sociale kalender, dus de uitvlucht “geen tijd” ging niet meer op, en toen Nele haar online cursus aankondigde, heb ik me meteen ingeschreven. Ze maakt, met mildheid maar kordaat, komaf met alle (drog)redenen die ik voor mezelf aanhaal(de) om bepaalde spullen toch maar bij te houden en die boodschap komt in een filmpje duidelijker over dan in een boek. De opruimplannen, praktijkvoorbeelden en ideetjes voor opbergsystemen zijn zeker een meerwaarde en ik heb deze cursus dan ook aangeraden aan al mijn FB-vriend(inn)en.
  Bedankt voor het extra zetje dat ik blijkbaar nodig had 🙂

 3. Basiscursus + uitbreiding is een aanrader

  5

  Ik vroeg mij af wat de meerwaarde ging zijn naast het boek, maar besloot het toch te proberen. Het is zeker een meerwaarde! De basis van in het boek komt ook terug in de cursus, maar het is nog zoveel meer zeker met de uitbreiding erbij. Ik vond het ook zeer leuk om te zien welke opbergsystemen Nele gebruikte voor de verschillende zaken. Het leuke is ook dat je op eigen tijd de cursus kan doen. Ik heb eerst alles bekeken en nu bekijk ik enkele video’s nog eens ter opfrissing… het werkboek vind ik ook een grote meerwaarde en de forum om vragen te stellen. Ben benieuwd naar de cursus administratie en speelgoed!

 4. Inspirerend en motiverend

  5

  Deze cursus gaf ik mijzelf cadeau, omdat ik geniet van een opgeruimd plekje (hoe kort dat soms ook mag duren).
  Ik was op zoek naar een duurzame manier van opruimen, opdat we er langer van zouden kunnen genieten.
  Anders dan boeken die ik voorheen las en toepaste, maken de filmpjes en het forum het “contact” persoonlijker. Nele vertelt alles op een aangename, positieve en motiverende manier. Pluspunt is de levenslange toegang tot de cursus. Op sommige momenten heb je veel tijd om ermee bezig te zijn, evengoed zijn er periodes waarin een “pauze” gewenst is. Deze cursus kan je met andere woorden op maat van jouw leven, op elk moment, volgen. Ik zal hier nog regelmatig naar teruggrijpen!

 5. Praktische onlinecursus met blijvend effect

  5

  Nele Colle schreef het boek ‘JOMO’ waarin ze uitlegt hoe een opgeruimd huis rust in je hoofd kan brengen.
  Met de cursus van deze opruimcoach kan je aan de hand van concrete tips zelf aan de slag.
  Alles wordt stap per stap uitgelegd in video’s. Je bepaalt zelf het tempo van de cursus. Je bekijkt de video’s wanneer het voor jou uitkomt.
  De cursus is allesomvattend; van praktijkvoorbeelden, opruimplannen tot opbergsystemen. Bij de cursus hoort ook een werkboek, waarin je je opruimplannen uitwerkt.
  Deze cursus kan je zien als een online tool om eindelijk orde op zaken te brengen. Met het stappenplan wordt er grondig opgeruimd, geselecteerd en georganiseerd waardoor het effect blijvend is.

 6. Topcursus

  5

  Na een huisbezoek en het lezen van het boek ´JOMO. Voelde ik dat het opruimproces nog veel tijd nodig had. Maar de basis was gelegd…
  Door deze cursus kreeg ik de kans om de voor mij mogelijke momente aan de slag te gaan en stukje voor stukje op te ruimen… niet alles in 1 keer maar wel elke week enkele uurtjes… in kleine stapjes…
  De werkbundel is super handig om ruimtes en de beschikbare ruimte te bekijken en vooraf te bepalen wat waar moeg komen.
  Door het forum word ik gemotiveerd om opnieuw aan de slag te gaan als ik het even te veel op zijn beloop laat…
  Ik ben erg dankbaar dat ik hier op deze groep herkenning en steun krijg.
  Exact wat ik nodig heb om vooruit te kunnen in het opruimproces

 7. Inspirerend en rijk aan tips

  5

  De video’s zijn inspirerend en geven de push om te “doen”, om actie te ondernemen! Ik vond het ook zeker leuk om de verschillende opbergsystemen te zien, alsook de uitleg te krijgen van waar je spullen terecht kunnen. Ik ben als KonMari stagiaire zeker blij met deze toevoeging. Wat mij vooral “prikkelde” is de vraag: “Waar zou jij het zoeken?” en die komt spontaan binnen als mijn dochter of partner zich afvragen waar iets ligt. 😉 En als hun antwoord overeenstemt met mijn opbergplaats, dan zijn we goe bezig, zou ik denken, haha… 😉 En dan weet ik dat we weer een stapje dichter zijn bij het steeds beter organiseren van ons huis, wat energie geeft. Ik merk dat ik steeds meer verfijn en dat ik ook steeds beter loslaat/schift/kies en dat ook dit steeds beter voelt. En die energie voel je ook bij Nele. En wat super is, mijn kleuter leert het ook en kan supergoed loslaten en kiezen! Dus me happy!!! Dus wees geduldig allemaal en ook voor jullie veel opruim en/of organiseer-plezier!

 8. Hoezo, opruimen moeilijk?!

  5

  Nele verandert je mindset van “opruimen is moeilijk” naar “opruimen is fun” Wat een heerlijk gevoel om stap voor stap op weg te gaan naar een opgeruimd huis én een opgeruimd hoofd! Dank je wel, Nele.

 9. lang leve Nele!

  5

  Via een vriendin heb ik Nele leren kennen door naar een lezing te gaan toen haar boek net uit was.
  Ik was meteen dolenthousiast! Veel nota’s genomen toen en de dag erna onmiddellijk aan de slag gegaan.
  Het boek heb ik niet gekocht omdat ik weinig tijd heb om te lezen, maar de cursus heb ik wel gekocht! Omdat je het echt op je eigen tempo kan doen en de filmpjes en uitleg zijn erg aangenaam. Nu nog die vreselijke administratie eens onder handen nemen… gelukkig is ook hier Nele to the rescue!

 10. Nele is echt een topmadam!

  5

  Ik herinner me nog heel goed mijn eerste ontmoeting met Nele een paar jaar geleden. Notabene was dat op mijn verjaardag op een lezing in Melle. Ik was dolenthousiast na haar motiverende, enthousiaste uiteenzetting en onze korte babbel en ik ben direct aan de slag gegaan. Nadien hebben we elkaar nog gelezen /gehoord /gezien (workshop in Ikea Gent) en kocht ik natuurlijk ook haar boek. Ik ben wel redelijk goed bezig vind ik maar deze cursus mocht gewoon niet ontbreken. Enerzijds om Nele te steunen in haar ondernemersschap, anderzijds omdat een mens altijd kan bijleren en dit op eigen tempo, wat een luxe is.
  Dus een dikke 5 sterren voor mijn favoriete opruimcoach!. 😘

 11. INSPIREREND CURSUS MET DUIDELIJK EN HANDIGE TIP'S

  4

  Heel overzichtelijke, duidelijk en eenvoudig uitgelegde cursus.
  Je hebt direct zin voor aan de slag te gaan.
  Dit was de laatste motivatie die ik nog nodig had voor er aan te beginnen.
  Ik kijk uit naar cursus administratie post en e-mail, die miste ik nog een beetje voor mezelf. Een duidelijk concrete stappenplan per onderwerp. En zeker iets dat altijd blijft liggen.

 12. Praktische opruim cursus - gestructureerd en prima opgedeeld in kleine, behapbare topics

  4

  Overzichtelijke cursus, opgedeeld in kleine behapbare topics. Zeer aangenaam om te volgen via filmpjes en duidelijk overzicht aan het eind van ieder topic.
  Benieuwd naar de nieuwe cursus administratie.

 13. Superleuke Online Cursus om je huis op orde te krijgen

  5

  Zeer leuke cursus met veel videomateriaal, thematisch geordend, op eigen tempo te doorlopen met herinneringsmails om niet te lang stil te blijven zitten :-). Zet aan tot actie met verschillende hulpmiddelen en vele tips.
  Ook het boek is een aanradertje! Doen dus!

 14. Handige cursus

  5

  Dankzij de cursus van Nele ben ik eindelijk gemotiveerd om er eindelijk in te vliegen!

© 2024 Nele Colle - Opruimcoach - Powered by Maatos