• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

DAG 6 – Notaris – Abonnementen – Garantie – Andere

 

 

In dit lesje bekijken we de notariële documenten, alles wat te maken heeft met aansluitingen en abonnementen en de garantiebewijzen.

 

NOTARIS

Deze documenten lenen zich vaak niet tot het klasseren in een ringmap. Je kan deze per dossier in een map met elastieken stoppen, of een doos, maar vooral: goed labelen.

Dit soort documenten hoeft niet binnen handbereik te staan aangezien je ze echt niet vaak nodig hebt. Zet deze ergens hoog of laag in een kast.

 

Garantiebewijzen

Garantiebewijzen krijg je in je mailbox en op papier. In je mailbox kan je hiervoor een mapje aanmaken, of nog beter: op je pc (zie ander lesje).

De papieren exemplaren kan je ook heel gemakkelijk organiseren. Garantiebewijzen hebben een bepaalde geldigheidsduur, meestal 2 of 5 jaar, maar ze op datum van aankoop klasseren is niet zo handig omdat je vaak niet meer weet wanneer je iets hebt gekocht. Als je een garantiebewijs zoekt, dan zoek je dat handiger op naam van de winkel of het product.

In het filmpje zie je hoe ik het hier thuis organiseer.

 

Aansluitingen en abonnementen

Met deze documenten bedoel ik:

  • nutsvoorzieningen: gas, water, elektriciteit
   • Van deze voorzieningen wordt gevraagd de factuur 2 jaar te bewaren.Velen ontvangen deze factuur reeds digitaal, en dan kan je deze dus eenvoudig in je mailbox archiveren, maar als je ze nog op papier ontvangt dan kan je ze dus in deze map bewaren. Maar weet ook dat, mocht je ze nodig hebben, dan kan je ze ook eenvoudig opvragen via de gegevens die je op het overzicht noteerde.
  • onderhoud in en rond het huis: poetsdienst of tuinonderhoud,…
  • multimedia-abonnementen voor gsm, internet, muziek en media als Netflix en Spotify, online opslag
  • inschrijvingen in hobbyclubs, muziekschool enzovoort…

Van heel veel van deze zaken zijn er geen documenten, en daardoor is er vaak geen overzicht op alle lopende aansluitingen die wel maandelijks of jaarlijks geld kosten.  Daarom is het dus belangrijk om vooral het overzicht in te vullen.

Dit overzicht vind je bij de voorbladen in bijlage bij de eerste les van deze cursus.

 

Andere

En dan heb je wellicht nog handleidingen en andere documenten die heel situatiegebonden zijn zoals alles wat te maken heeft met huisdieren bvb. Of een vakantiehuis, of je persoonsvolgend budget. Hiervoor maak je dan een aparte map die je natuurlijk, zeer belangrijk, labelt

 

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
© 2022 Nele Colle - Opruimcoach - Powered by Maatos